Ρινοπλαστική: Φυσικό αποτέλεσμα με εύκολη ανάρρωση!

Η ρινοπλαστική ή αλλιώς πλαστική μύτης τείνει να γίνει μία από τις πιο συχνές επεμβάσεις. Πιο συγκεκριμένα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο διεθνή χώρο αποτελεί την πιο συχνή επέμβαση προσώπου. Αυτό είναι κάτι που σαφώς συνδέεται με το γεγονός ότι η μύτη αποτελεί σημείο αναφοράς για τα χαρακτηριστικά του προσώπου και ως εκ τούτου παίζει σημαντικό ρόλο σε σχέση με την αισθητική εικόνα.

Ο παραπάνω λόγος, αν και σημαντικός δεν αποτελεί τη μοναδική αιτίας που η πλαστική μύτης παρουσιάζει αυξητική τάση αλλά αντίθετα συνδέεται και με μερικά ακόμα δεδομένα.

Έτσι από τη μία πλευρά καθώς η ρινοπλαστική καθιερώνεται ως επέμβαση στο χώρο της πλαστικής χειρουργικής, είναι φυσικό τα εργαλεία και οι μέθοδοι με τις οποίες εκτελείται να εξελίσσονται. Αυτό τα τελευταία χρόνια έχει γίνει φανερό μέσα από το αισθητικό αποτέλεσμα που είναι πλέον απόλυτα φυσικό, τη γρηγορότερη ανάρρωση και το σαφώς μειωμένο κόστος.

Θα πρέπει φυσικά να λάβει κανείς υπόψη του πως πρόκειται για μία επέμβαση που δεν έχει μόνο αισθητικό χαρακτήρα. Η ρινοπλαστική σε αρκετές περιπτώσεις έχει λειτουργική σημασία βελτιώνοντας την αναπνοή. Ένας έμπειρος χειρούργος μάλιστα είναι σε θέση να διαγνώσει τυχόν λειτουργικά προβλήματα ακόμα και κατά τη διάρκεια μια πλαστικής μύτης με αισθητικό χαρακτήρα και να προβεί στις κατάλληλες παρεμβάσεις.

Ανάρρωση μετά από ρινοπλαστική

Πρόκειται για μία επέμβαση με αμελητέο πόνο και εύκολη περίοδο ανάρρωσης. Μετά το πρώτο 24ωρο οπότε και αφαιρούνται οι αιμοστατικές γάζες, η αναπνοή γίνεται κανονικά από τη μύτη και αποκαθίσταται σταδιακά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Σε λειτουργικές επεμβάσεις ή περιπτώσεις που υπάρχει προϋπάρχον λειτουργικό πρόβλημα η βελτίωση της αναπνοής είναι άμεση σε σχέση με την προγενέστερη κατάσταση.

Πόσο κοστίζει η πλαστική μύτης;

Το κόστος της ρινοπλαστικής έχει μειωθεί αισθητά τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο καθώς η πλαστική μύτης διαφοροποιείται από άτομο σε άτομο, μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την περίπτωση και τον χειρούργο που πραγματοποιεί την επέμβαση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *